Terrasverwarmers met afstandsbediening: Gemakkelijk en handig

Een terrasverwarmer met afstandsbediening biedt extra bedieningsgemak. Je hoeft niet telkens op te staan om de verwarmer aan of uit te zetten. Met de draadloze afstandsbediening schakel je de verwarmer vanaf je zitplek. Ook kun je vanaf de bank de standen regelen voor de ideale warmte.

Moderne afstandsbedieningen hebben een bereik tot wel 30 meter. De meeste modellen werken op batterijen. Een afstandsbediening maakt het gebruik van je terrasverwarmer een stuk makkelijker en comfortabeler.

Wat is een terrasverwarmer met afstandsbediening?

Een terrasverwarmer met afstandsbediening is een verwarmer die je op afstand kunt bedienen. In plaats van de verwarmer handmatig te hoeven aan- en uitzetten of de stand te veranderen, doe je dit simpelweg met een draadloze afstandsbediening.

Dit werkt via radiogolven. De afstandsbediening stuurt een radiosignaal naar de ontvanger in de verwarmer. Deze ontvanger zet het signaal om in een commando om bijvoorbeeld aan te gaan of warmer te stoken. Zo bedien je de verwarmer vanaf je luie plek.

Een afstandsbediening maakt het dus erg makkelijk om de verwarmer te bedienen. Je hoeft niet telkens op te staan als je het te koud of te warm krijgt, maar past simpelweg de stand aan. Dit maakt het stoken een stuk relaxter!

Typen terrasverwarmers met afstandsbediening

Er zijn verschillende typen terrasverwarmers verkrijgbaar met afstandsbediening:

Elektrische terrasverwarmers

Elektrische terrasverwarmers lenen zich goed voor bediening met afstandsbediening. Je kunt ze gemakkelijk op afstand aan- en uitzetten.

Populaire elektrische modellen met afstandsbediening zijn:

 • Rondstralers
 • Vierkante of rechthoekige panelen
 • Heatboxes voor aan plafond of muur
 • Infrarood panelen
 • Tafelmodellen met kleine afstandsbediening

Gas terrasverwarmers

Ook bij gas terrasverwarmers is een afstandsbediening erg handig. Hiermee ontsteek je de vlammen veilig op afstand. Vaak zijn er meerdere standen voor de vlamhoogte.

Courante gasmodellen met afstandsbediening:

 • Standaard gas heaters met 1 of 2 vlammen
 • Hoogwaardige design heaters van roestvrij staal
 • Professionele gasverwarming voor horeca
 • Tafelmodellen met gasbrander

Bio-ethanol vuurtafels

Moderne bio-ethanol vuurtafels hebben soms ook een afstandsbediening. Hiermee regel je de vlamhoogte. De ontsteking gebeurt meestal nog handmatig.

Elektrische vuurtafels

Elektrische vuurtafels met LED-vlameffect beschikken vaak over een afstandsbediening voor het in- en uitschakelen en dimmen van het vlammeneffect.

Belangrijke overwegingen bij aankoop

Bij de aanschaf van een terrasverwarmer met afstandsbediening zijn er een aantal belangrijke overwegingen:

Bereik van de afstandsbediening

Controleer het maximale bereik van de afstandsbediening. Dit verschilt per model. Bereiken tot 30 meter zijn gebruikelijk. Controleer of dit bij jouw terrasgrootte voldoende is.

Één of meerdere verwarmers aansturen?

Sommige afstandsbedieningen kunnen meerdere verwarmers tegelijk aansturen. Handig bij meerdere verwarmers op je terras. Let op dat de code van elke ontvanger dan verschillend moet zijn.

Type batterijen

Standaard werken de meeste afstandsbedieningen op goedkope AA-batterijen. Sommige werken op een ingebouwde oplaadbare accu. Let op de bijkomende kosten van batterijen.

Gemakkelijke bediening

Kies een afstandsbediening met grote, duidelijke knoppen en een simpele interface. Dit maakt de bediening eenvoudig en intuïtief. Er zijn ook modellen met touch screen.

Aan/uit of ook standenregeling?

Basis afstandsbedieningen regelen alleen aan/uit. Geavanceerde modellen hebben knoppen voor verschillende standen, dimniveaus en timerfuncties. Kies wat voor jouw situatie nodig is.

Design

Kies bij voorkeur een afstandsbediening in hetzelfde design als de bijhorende terrasverwarmer. Dat oogt visueel mooier. Er zijn losse universele modellen, maar deze doen het soms minder goed.

Voordelen van een afstandsbediening

Er zijn verschillende voordelen van een terrasverwarmer met afstandsbediening:

 • Gemakkelijke bediening vanaf je zitplek
 • Precieze regeling van temperatuur en standen
 • Handig voor hoger gemonteerde modellen
 • Veiligheid: gas uit op afstand bij verlaten terras
 • Tijdschakeling mogelijk op sommige modellen
 • Geen last van koude tocht bij opstaan om te bedienen
 • Voorkomt heen en weer lopen naar binnenkant huis
 • Meer ontspannen en comfortabel gevoel

Een afstandsbediening is vooral handig bij koud weer of als de verwarmer hoog hangt. Zonder afstandsbediening moet je telkens opstaan in de kou als je de stand wilt regelen of uitschakelen.

Met een druk op de knop vanaf de bank regel je de perfecte temperatuur. Zo hoef je niet meer te bibberen bij het handmatig bedienen van de verwarmer.

Een terrasverwarmer met afstandsbediening biedt extra bedieningsgemak. Je hoeft niet telkens op te staan om de verwarmer aan of uit te zetten. Met de draadloze afstandsbediening schakel je de verwarmer vanaf je zitplek. Ook kun je vanaf de bank de standen regelen voor de ideale warmte.

Moderne afstandsbedieningen hebben een bereik tot wel 30 meter. De meeste modellen werken op batterijen. Een afstandsbediening maakt het gebruik van je terrasverwarmer een stuk makkelijker en comfortabeler.

Werking op batterijen

De meeste draadloze afstandsbedieningen voor terrasverwarmers werken op batterijen. Vaak zijn dit standaard knoopcel batterijen die makkelijk zelf te vervangen zijn.

Modellen hebben soms oplaadbare batterijen die je met een USB kabeltje of soms zelfs via zonlicht kunt opladen. Dit scheelt weer in de afvalberg van batterijen.

Let bij batterij gevoede afstandsbedieningen op het volgende:

 • Vervang de batterijen op tijd om storingen te voorkomen.
 • Haal de batterijen eruit als de verwarmer lang niet gebruikt wordt.
 • Bewaar de afstandsbediening binnenshuis en droog.
 • Koop een kwaliteits afstandsbediening met batterij-indicator.
 • Kies eventueel voor een model met oplaadbare batterij.

Door rekening te houden met de batterijvoeding heb je jarenlang plezier van je draadloze afstandsbediening zonder gedoe.

Populaire modellen terrasverwarmers met afstandsbediening

Er zijn allerlei terrasverwarmers op de markt met afstandsbediening in diverse designs en prijsklassen. Hieronder bespreken we enkele populaire modellen:

Solcio Slimline Pro

-Design infrarood terrasverwarmer met slanke vormgeving -Infrarood element van 1200W -Strakke witte afstandsbediening met LED display -Timer, eco-modus en weekprogrammeerfunctie -Automatische dimfunctie

Firetech Premium 4400

-Gas terrasverwarmer met dubbele brander -Vermogen: 4400W -Grote LCD afstandsbediening met blauwe verlichting -Instelbaar vlamniveau en weektimer -Ook bedienbaar met smartphone app

Heatscope Platinum

-Elektrische staande terrasverwarmer -Vermogen 2000W -Intuïtieve afstandsbediening met aan/uit en temperatuur -IP65 waterdicht aluminium behuizing -Stabiele voet en 5m snoer

Brelong Faro Pro

-Wand gemonteerde elektrische terrasverwarmer -Ovaal design paneel van 1400W -Bediening met compacte afstandsbediening
-Keuze uit 6 warmtestanden -Inclusief bevestigingsset

Dr. Heater Aurora

-Rechthoekige gaswandverwarmer voor terras -Vermogen 5200W -LCD scherm afstandsbediening met weektimer -Windbestendige roestvrij stalen behuizing -Reflectors mechanisme voor optimale warmtespreiding

Zoals je ziet zijn er voor elk type terras en budget afstandsbedienbare modellen verkrijgbaar van bekende merken. Vergelijk goed de specificaties en kies de beste verwarmer voor jouw situatie.

Veiligheid bij gebruik van een afstandsbediening

Hoewel een afstandsbediening voor een terrasverwarmer erg handig is, moet je ook aan veiligheid denken bij het gebruik:

 • Laat nooit een brandende verwarmer onbeheerd achter, ook niet met afstandsbediening.
 • Houd de afstandsbediening uit de buurt van kinderen en huisdieren.
 • Bewaar de afstandsbediening binnen na gebruik zodat niemand anders deze per ongeluk kan bedienen.
 • Controleer of de vlammen goed uit zijn als je de verwarmer uitzet en het terras verlaat.
 • Stel een korte timer in en houd ook zelf in de gaten dat de verwarmer uitschakelt.
 • Vervang tijdig de batterijen zodat de afstandsbediening altijd werkt.
 • Gebruik de afstandsbediening alleen in zichtbereik van de verwarmer.

Hoewel een afstandsbediening erg handig is, blijf je als gebruiker verantwoordelijk. Houd veilig gebruik voorop en laat een brandende verwarmer nooit onbewaakt achter. Dan kun je optimaal genieten van het gemak.

Conclusie

Een terrasverwarmer met afstandsbediening biedt echt meerwaarde als je veel buiten zit. Het voorkomt koude tocht bij opstaan en maakt precieze regeling mogelijk.

Kies een model dat past bij jouw type verwarmer en let op zaken als batterijduur en bereik. Met de juiste voorzorgsmaatregelen gebruik je de afstandsbediening veilig en verhoogt het je comfort.

Zo kun je languit op de loungebank blijven liggen en met een druk op de knop de perfecte temperatuur creëren. Een afstandsbediening voor je terrasverwarmer is echt een aanrader voor optimaal gebruiksgemak.

Veelgestelde vragen over terrasverwarmers met afstandsbediening

Hier de antwoorden op veelgestelde vragen over terrasverwarmers met afstandsbediening:

Zijn terrasverwarmers met afstandsbediening duurder?

Ja, een terrasverwarmer met afstandsbediening is over het algemeen iets duurder dan een standaard model. Je betaalt een meerprijs voor het extra comfort en gemak. De prijsverschillen variëren, maar verwacht zo’n 10-30% extra kosten.

Is een afstandsbediening moeilijk te installeren?

Nee, een bij de terrasverwarmer passende afstandsbediening is heel eenvoudig te installeren. Je hoeft enkel de ontvanger in de verwarmer te monteren en de batterijen in de remote te stoppen. Er is geen extra bekabeling voor nodig.

Wat is het bereik van een afstandsbediening voor een terrasverwarmer?

Het bereik ligt meestal tussen de 10 en 30 meter. Dit is ruim voldoende voor de meeste terrassen. Met 30 meter bereik bedien je de verwarmer probleemloos vanuit huis door het raam. Kies het juiste bereik voor jouw situatie.

Werkt de afstandsbediening door glas?

Meestal wel, tenzij het om erg dik en gecoat glas gaat. Een dun enkel glasraam vormt zelden een probleem. Test dit wel vooraf uit als de verwarmer binnen bereik moet zijn door een raam.

Kan één afstandsbediening meerdere verwarmers bedienen?

Bij sommige modellen wel, mits de ontvangers van de verwarmers alle een verschillende code hebben. Dit staat vermeld in de handleiding. Zo kun je met 1 afstandsbediening meerdere heaters bedienen.

Hoe vervang ik de batterijen van de afstandsbediening?

Dit verschilt per model. Meestal zit er een klein schroefje op de achterkant waarmee je het batterijklepje kunt verwijderen. Vervang de 1 of 2 AA-batterijen en plaats het klepje weer terug. Raadpleeg de handleiding.

Plaats een reactie