Hoe hang je een terrasverwarmer op?

Uitgangspunten

Bij het ophangen van een terrasverwarmer zijn er een aantal belangrijke uitgangspunten:

  • Zorg voor een stevige, veilige bevestiging die het gewicht kan dragen.
  • Hang de verwarmer hoog genoeg op voor optimaal warmtebereik.
  • Richt de warmte op de zitplekken, niet op lege ruimtes.
  • Voorkom verblinding door de juiste hoek.
  • Houd rekening met elektra en gasaansluitingen.
  • Zorg dat de verwarmer windvrij hangt.

Hoogte

Voor de meeste terrasverwarmers geldt: hoe hoger, hoe beter. Door de verwarmer hoger op te hangen neemt het effectieve warmtebereik toe. Een veelgebruikte vuistregel is:

  • Elektrische terrasverwarmers: hanghoogte tussen 2,3 en 2,7 meter.
  • Gasterrasverwarmers: hanghoogte tussen 2,5 en 3 meter.

Meet voor het ophangen altijd even de optimale hoogte voor jouw model. De minimale hoogte is meestal 2,3 meter vanaf de grond.

Ophangbeugel

Maak gebruik van een stevige ophangbeugel van metaal op de juiste plek aan plafond, dakgoot of wand. Kies de beugel op basis van het gewicht van de verwarmer.

Zorg dat de beugel de verwarmer stevig klemt, zodat deze niet gaat schudden of draaien in de wind. Monteer de beugel met geschikte pluggen en schroeven.

Positie en hoek

Richt de terrasverwarmer op de zitplekken en tafels, niet op lege ruimtes of muren. Kantel de verwarmer iets naar beneden voor optimale spreiding. Voorkom verblinding door niet te steil naar beneden te richten.

Aansluitingen

Voor elektrische verwarmers is een stopcontact in de buurt nodig. Monteer deze waterdicht en maak de kabel netjes weg. Voor gasverwarmers moet de gasfles goed bereikbaar zijn voor wisselen. Maak een vakkundige gasaansluiting met de juiste slang en koppelingen.

Windbeschutting

Scherm de terrasverwarmer zoveel mogelijk af van wind met schuttingen, wanden of schermen. Dit vergroot het effectieve warmtebereik. Een windvrij terras haalt meer rendement uit de verwarmer.

Volg deze tips voor veilige, effectieve montage van jouw terrasverwarmer. Meet van tevoren goed uit en zorg voor een degelijke, stabiele bevestiging op de ideale positie.

Plaats een reactie